Töltött túrógombóc
Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, csipetnyi só és annyi liszt, amennyit felvesz, gyümölcsbefőtt, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, vaj.
Elkészítés: A hozzávalókat tálban összekeverjük, jól kidolgozzuk és kézzel kerek lapocskákat formázunk. Ezek közepére egy szem kimagozott gyümölcsöt, esetleg lekvárt téve, a tésztából gombócokat formálunk. Forrásban levő, sózott vízben a gombócokat kifőzzük (nagyságtól függően 10-15 perc alatt). A megfőtt, lecsurgatott gombócokat vajba vagy pirított zsemlemorzsába szedjük és forrón tálaljuk.
A kép illusztráció!
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!
MÁSOK EZT OLVASSÁK:
KÁPOSZTÁS PACAL
https://pistike.hu/gasztronomia/kaposztas-pacal/
FÓLIÁBAN SÜLT MÁJKRÉMES CSIRKEMELL
https://pistike.hu/gasztronomia/foliaban-sult-majkremes-csirkemell/
TÖLTÖTT HÚSTEKERCS
https://pistike.hu/gasztronomia/toltott-hustekercs/
SÁRGARÉPA-PAPRIKÁS BURGONYAROPOGÓSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/sargarepa-paprikas-burgonyaropogossal/
VELŐS MÁJSZELETEK
https://pistike.hu/funpic/kepek-a-nagyvilagbol/velos-majszeletek/
HAMIS VAGDALT KELBIMBÓKRÉMMÁRTÁSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/hamis-vagdalt-kelbimbokremmartassal/
1 Trackback / Pingback
Comments are closed.