Virslifelfújt
Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1 tojás, törött bors, só.
Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, és gyengén megpirítunk benne egy evőkanál lisztet, 3 dl vízzel felengedjük, s folytonos keverés mellett forraljuk kb. 10 percig. Ha kihűlt, egy tojássárgát adunk óvatosan hozzá, és krémszerűvé keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután kivajazunk egy tűzálló tálat. A virsliket meghámozzuk (ha nem bőrös), és kettévágjuk. Lerakjuk a virsliket a kivajazott tálba. Leöntjük a krémmel, meghintjük a reszelt sajttal, és apró vajdarabokat teszünk a tetejére. Forró sütőben 20 percig sütjük.
Vajas burgonyával és párolt zöldborsóval körítjük.
A kép illusztráció!
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!
MÁSOK EZT OLVASSÁK:
KÁPOSZTÁS CSÜLÖK RÓMAI TÁLBAN
https://pistike.hu/gasztronomia/kaposztas-csulok-romai-talban/
FOKHAGYMÁS TONHAL
https://pistike.hu/gasztronomia/fokhagymas-tonhal/
CSIRKEGULYÁS TARHONYÁVAL
https://pistike.hu/gasztronomia/csirkegulyas-tarhonyaval/
PARAJKRÉM SÜLT SAJTOS SZELETEKKEL
https://pistike.hu/gasztronomia/parajkrem-sult-sajtos-szeletekkel/
FŐZELÉKRIZOTTÓ OLCSÓ FASÍRTTAL
https://pistike.hu/gasztronomia/fozelekrizotto-olcso-fasirttal/
SÁRGABORSÓPÜRÉ FŐTT TARJÁVAL
https://pistike.hu/gasztronomia/sargaborsopure-fott-tarjaval/
Related posts: