Almagombóc
Hozzávalók: fél kg alma, 2 dl tej, 3 db tojás, 4 evőkanál porcukor, 1 kávéskanál fahéj, kb. 20 dkg búzadara, 6 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál olaj, csöpp citromlé, 1 evőkanál fahéjas porcukkor, csipetnyi cukor.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverjük a darát, a felvert tojásokat, a tejet, a porcukrot, a fahéjat és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő cukros, citromos vízben kifőzzük őket. (Akkor vannak készen, amikor feljönnek a víz felszínére.) A maradék zsemlemorzsát barnára pirítjuk az olajon, és meghempergetjük benne a gombócokat. Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
A kép illusztráció!
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
MÁSOK EZT OLVASSÁK:
ÖSSZEESKÜVÉS
https://pistike.hu/funpic/koronavirus/osszeeskuves/
EGY KUTATÁS SZERINT A KORONAVÍRUS MEGVÁLTOZTATTA A VÁSÁRLÓI SZOKÁSOKAT
A FÜLEM IS LÁT!
https://pistike.hu/funpic/best-of-facebook/a-fulem-is-lat/
SZERELŐKNEK
https://pistike.hu/funpic/faraszto-funpic/szereloknek/
LEVETTE A TANGÁJÁT, MAJD MASZKKÉNT HASZNÁLTA A BEVÁSÁRLÓKÖZPONTBAN EGY NŐ – VIDEÓ
FELKERÜLT “PUTYIN SZAKÁCSA” AZ FBI ÁLTAL KÖRÖZÖTT SZEMÉLYEK LISTÁJÁRA
1 Trackback / Pingback
Comments are closed.