TÖLTÖTT TOJÁS CSŐBEN SÜTVE
Hozzávalók: 4 tojás, I zsemle, 1/2 dl tejföl, törött bors, petrezselyem, só; a tejmártáshoz: 5 dkg vaj, 5 evőkanál liszt, 3 dl tej, I dl tejszín, 5 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, só, 4 dkg vaj.
Elkészítés: A négy tojást keményre főzzük, meghámozzuk, kettévágjuk és sárgáját tejben áztatott zsemlével szitán áttörjük. Hozzákeverjük a vajat, a tejfölt, sót, törött borsot, vágott zöldpetrezselymet; simára keverjük és ezzel a töltelékkel megtöltjük a fél tojásokat. A vajból és lisztből világos rántást készítünk, feleresztjük a tejjel és felforraljuk. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojássárgákat, a tejszínt, a reszelt sajt felét és megsózzuk. Egy tűzálló tálat vajjal megkenünk, aljára teszünk néhány kanál mártást, rárakjuk a töltött tojásokat, és bevonjuk a többi mártással. Reszelt sajttal meghintjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk és sütőben átforrósítjuk.
Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.
Related posts: