MIT FŐZZEK MA? Almás Csirkeleves + Tojásos Zöldbab – (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

ALMÁS CSIRKELEVES

Hozzávalók: 1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), 2 db közepes nagyságú borízű alma, fél tubus zöldségkrém, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál rizsliszt, késhegynyi őrölt fahéj, ízlés szerint , törött fehér bors, csipetnyi cukor.

Elkészítés: A csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a zöldségkrémmel együtt kuktába teszem. Ráöntök egy liter vizet, és a kukta jelzésétől számított 20 percig főzöm. Közben az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom, majd 3 deci vízben kevés cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a rizsliszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, és fahéjjal
ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.

 

TOJÁSOS ZÖLDBAB

Hozzávalók: I üveg zöldbabkonzerv, 2 evőkanál zsír, 4tojás, I dl tejföl, só.

Elkészítés: A zöldbabot leszűrjük. A zsírt megforrósítjuk, belekeverjük a jól lecsurgatott zöldbabot, és pár perc alatt átforrósítjuk. A tojást elkeverjük a tejföllel, sózzuk, ráöntjük a forró zöldbabra, és néhány percig a tűzön tartjuk, közben többször megkeverjük.

Bundás zsemlét vagy sült szafaládét adhatunk hozzá.

 

Mit főzzek ma?

 

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 133 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.