Tojásos csirkeaprólék vajas zellerpürével

Tojásos csirkeaprólék vajas zellerpürével

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Hozzávalók: 70-80 dkg csirkeaprólék, 1 fej vöröshagyma, 4 tojás, só, törött bors, petrezselyem, 1 kanál zsír.

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát a zsírban halványra pirłtjuk, beletesszük a kisebb darabokra vágott és besózott aprólékot, vágott zöldpetrezselyemmel, egy kevés törött borssal ízesítjük, és egy dl vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ráöntjük a jól felvert, megsózott tojásokat, és addig sütjük, míg rántottaszerűen össze nem áll.

Vajas zellerpüré

Hozzávalók: 1 kg zeller, 3 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 kávéskanál ételízesítő, törött bors, só, citromlé.

Elkészítés: A zellert jól megmossuk, megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágva egészen puhára főzzük. (A levéből levest készíthetünk.) A vajból és a lisztből – világos – tehát nem pirított rántást készítünk. Föleresztjük a tejjel, belekeverjük az áttört zellert, egy kanálka ételízesítőt, törött borsot, sót és néhány csepp citromlevet. Szükség szerint egy kevés vízzel higítva – állandóan keverve – felforraljuk. Kb. burgonyapüré sűrűségű legyen.

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 101 times, 2 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 or more.