MIT FŐZZEK MA? Székely gomba – (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

SZÉKELY GOMBA

Hozzávalók: 50 dkg gomba, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg petrezšelyemgyökér, I fej vöröshagyma, I dl tejföl, só, pirospaprika, törött bors.

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, beletesszük a szeletekre vágott gombát, és addig pároljuk, amíg meg nem puhul. Szükség szerint egy kevés vizet öntünk alá. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megmosva, megtisztítva apróra vágjuk, és egy kevés sós vízben puhára főzzük, azután szitán leszűrjük. A jó lecsurgatott zöldséget a gombába keverjük, törött borssal ízesítjük, beleöntjük a tejfölt, felforraljuk.

Rizskörettel tálaljuk.

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 258 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.