TÜDŐS RIZS
Hozzávalók: 30 dkg sertéstüdő, 15 dkg rizs, 5 dkg vaj (2 evőkanál olaj), I kis fej vöröshagyma, petrezselyem, borsikafű, törött bors, só.
Elkészítés: A hideg vízben alaposan megmosott tüdőt apróra daraboljuk, tnajd forró, sós vízben kuktában puhára pároljuk. Amikor puha, leszúrjük, átdaráljuk vagy egészen apróra metéljük. A rizst a vajon üvegesre pirítjuk, majd a tüdő főzővizével fel engedve, a hagymát belereszelve puhára pároljuk. Osszekeverjük a tüdővagdalékkal, és megszórjuk a petrezselyemzölddel. (Ha szárított petrezselyemzöldet használunk, akkor azt a már csaknem kész rizsre tegyük rá, hiszen a gőzben teljesen megduzzad, frissé válik.)
Savanyúsággal tálaljuk.
(Visited 215 times, 1 visits today)
Related posts: