MIT FŐZZEK MA? Szárazbableves és Szerb rizses hús – (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

SZÁRAZBABLEVES

Hozzávalók: 20 deka szárazbab, egy-két disznóláb, 3 deka zsír, 3 deka liszt, 6 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 deci tejföl, pirospaprika, .

Elkészítés: 20 deka szárazbabot másfél liter vízben egy kis sóval, füstölt hússal vagy füstölt disznólábbal puhára főzünk. 3 deka zsírból és 3 deka lisztből barna rántást készítünk. Ebbe belereszelünk egy hatdekás vöröshagymát, s egy gerezd összetört fokhagymát, és megpirítjuk. Hozzáteszünk egy kevés pirospaprikát és úgy eresztjük fel, hogy a leves legalább 14 deci legyen. 1 deci tejföllel elkeverve adjuk asztalra.
Ügyeljünk arra, ha füstölt húst adunk a leveshez, ne sózzuk el.

Betétként csipetkét főzzünk a levesbe.

 

SZERB RIZSES HÚS

Hozzávalók: 30 dkg sertéspörkölt, 20 dkg rizs, 10 dkg sajt, 15 dkg lecsó.

Elkészítés: A jó fűszeres pörköltet a levével és lecsóval együtt megforrósítjuk, és beleforgatjuk az alaposan meg mosott rizst, leöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és fedő alatt tíz percig forraljuk. Ezután anélkül, hogy a fedőt leemeĺnénk, a lángot elzárjuk alatta, s fél órán át állni hagy juk. Majd megkeverjük, ha kell, utánasózzuk, Reszelt sajttal gazdagon meghintve, savanyúsággal tálaljuk.

 

0830 7

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 110 times, 1 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!