TOJÁSVAGDALT KAPORMÁRTÁSSAL
Hozzávalók: 4 tojás, 2 zsemle, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 5 dkg vaj, petrezselyem, só, törött bors.
Elkészítés: A kemény tojásokat megtisztítjuk, és apróra vágjuk vagy megreszeljük. Beletesszük a tejbe áztatott és kifacsart zsemléket, egy kevés vajat, sót, törött borsot, apróra vágott zöldpetrezselymet és jól összedolgozzuk. Pogácsákat formálunk belőle, ezeket vajjal kikent lábosba vagy tepsibe rakjuk, leöntjük tejföllel, és a sütőben átforrósítjuk.
Kapormártás
Hozzávalók: 1 csomó kapor, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só, cukor, ecet.
Elkészítés: A friss kaprot apróra vágjuk. A zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, belekeverjük a kaprot, feleresztjük kb. 2 dl vízzel vagy húslével, megsózzuk, ízlés szerint kevés cukrot és ecetet teszünk bele, felfőzzük, tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.
Pirított vagy petrezselymes burgonyát adhatunk hozzá.