Site icon Pistike viccújság

ERDÉLYI HÚSOS FŐZELÉK

ERDÉLYI HÚSOS FŐZELÉK
A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 6-7 dkg rizs, 1 kávéskanál reszelt hagyma, 1 tojás, 50 dkg kelkáposzta, 1 kis fej karalábé, 4 dkg zsír, 2 csapott evőkanál liszt, , pirospaprika, törött bors, 1 dl tejföl.

Elkészítés: A megdarált sertéshúsból, a félig párolt rizs ből, a reszelt hagymából, a tojásból sóval, pirospaprikával, törött borssal fűszerezve húsgombócokat készítünk, és egy kevés fővő vízbe téve megfőzzük. Mikor a gombócok már majdnem megfőttek, beletesszük az apróra vágott karalábét és a metéltre vágott kelt, és az egészet együtt puhára főzzük. Ekkor a húsgombócokat szűrőkanállal kiszedjük, a főzeléket pedig híg paprikás rántással berántjuk, a gombócokat visszatéve felforraljuk, és a tejföllel meglocsolva tálaljuk.

PiSTiKe

A nyitókép illusztráció.

This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.
Exit mobile version