Rántásos rétes
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 8 dkg olaj (zsír), 2 dl tejföl, 1 tojás, kevés só, 50 dkg alma, zsemlemorzsa, porcukor.
Elkészítés: A zsírból és három evőkanál lisztből világos rántást készítünk, majd félig kihútjük. A lisztet, a tejfölt, a tojást, pici sót összegyúrunk, kinyújtjuk, és rákenjük a rántást. Ezután a tésztát összetekerve egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Majd négy-öt darabra vágjuk, kinyújtjuk, és olvasztott zsírral megkenjük. A megdinsztelt reszelt almát úgy bele, hogy alul-fölül zsemlemorzsával megszórjuk, hogy az alma levét kissé fölszívja. Közepes meleg sütőben sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A kép illusztráció!
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!
NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS
https://pistike.hu/feliratkozas/
MÁSOK EZT OLVASSÁK!
ALMAGOMBÓC
https://pistike.hu/gasztronomia/almagomboc/
HÚSSAL TÖLTÖTT KÁPOSZTAFEJ
https://pistike.hu/gasztronomia/mit-fozzek-ma/hussal-toltott-kaposztafej/
KÖRÍTETT FLEKKEN PAPRIKAMÁRTÁSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/koritett-flekken-paprikamartassal/
RAKOTT TARHONYA
https://pistike.hu/gasztronomia/rakott-tarhonya/
LENCSE SÜTVE
https://pistike.hu/gasztronomia/lencse-sutve/
PIZZA MAGYAROSAN
https://pistike.hu/gasztronomia/pizza-magyarosan/