KÁPOSZTÁS CSÜLÖK RÓMAI TÁLBAN

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Káposztás csülök római tálban

Hozzávalók: 2 csontos sertéscsülök, 40 dkg édeskáposzta, 20 dkg kolozsvári szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, , őrölt köménymag, 1 evőkanál ecet.

Elkészítés: A káposztát és a tisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük, lesózzuk, fél óráig állni hagyjuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, a fokhagymát apróra törjük. A römertopfot tíz percig vízben áztatjuk. A húst fél órával a sütés előtt besózzuk. Miután a besózott káposzta levét kicsavartuk, összekeverjük a szalonnát az apróra tört fokhagymával, köménymaggal és ecettel. A cserépedénybe rakjuk, majd rátesszük a csülköt. Az edény fedelét ráhelyezzük és előmelegített sütőben két óra alatt megsütjük.

Tálalás előtt a húst kicsontozzuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

römertopf = római tál

 

MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR

OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!

Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.

https://laptapir.hu/magazin/pistike

 

 

MÁSOK EZT OLVASSÁK:

 

ISMERED?

https://pistike.hu/funpic/facebook-funpic/ismered/

 

ALMÁS LEPÉNY

https://pistike.hu/gasztronomia/almas-lepeny/

 

TÚRÓGALUSKA LEVES

https://pistike.hu/gasztronomia/turogaluska-leves/

 

NAGYON IS

https://pistike.hu/funpic/tejlor-napi-karikatura/nagyon-is-3/

 

VÁLSÁG

https://pistike.hu/viccek/valsag-3/

 

CIPŐ

https://pistike.hu/viccek/cipo-4/

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 199 times, 1 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!