Húsvéti torta
Hozzávalók: 14 deka vaj, 10 deka cukor, 1 csomag Dr. Oetker-féle vanillincukor, 3 tojássárga, 3 szelet puhított csokoládé, 5 deka liszt, 5 deka Dr. Oetker-féle Gustin, 1/2 csomag De. Oetker-féle „Backin” sütőpor, 10 deka mandula, 1/4 kg füge, 3 evőkanál tej, 3 tojásfehérjének habja; gyümölcsíz, húsvéti cukortojások.
A mázhoz: 3 szelet puhított csokoládé, 2 deka vaj, 15 deka cukor, 1/8 liter víz.
A vajat, cukrot, vanillincukrot és tojássárgát habosra elkeverjük, hozzáadjuk a puhított csokoládét, azután a lisztet, Gustint, a sütőporral, majd a tejet, tojáshabot, legvégül a finomra vágott fügét és mandulát. Zsírozott, lisztezett formában 1 óráig középerős tűznél sütjük. A sütő ajtaját, csak 35 perc elteltével nyissuk ki először.
Ha kihűlt, valami pikáns gyümölcsízzel töltjük és csokoládémázzal bevonjuk majd cukorkatojással díszítjük.
Máz: A puhított csokoládét a vajjal tálba tesszük. A cukrot a vízzel sziruppá főzzük és folytonos keverés mellett, a csokoládéhoz öntjük és addig keverjük az egészet, míg a kellő sűrűséget elérte.
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
70 friss újság egy lap áráért!
NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS
https://pistike.hu/feliratkozas/
MÁSOK EZT OLVASSÁK!
ERDÉLYI PONTY
https://pistike.hu/gasztronomia/erdelyi-ponty/
HALMARADÉK BURGONYÁVAL PÁROLT CÉKLÁVAL
https://pistike.hu/gasztronomia/halmaradek-burgonyaval-parolt-ceklaval/
VIRSLIFELFÚJT
https://pistike.hu/gasztronomia/virslifelfujt/
GOMBÁS BURGONYALEVES
https://pistike.hu/gasztronomia/gombas-burgonyaleves/
TÖLTÖTT TÚRÓGOMBÓC
https://pistike.hu/gasztronomia/toltott-turogomboc/
LENCSEEGYTÁL
https://pistike.hu/gasztronomia/lencseegytal/
Related posts: