Erdélyi ponty
Hozzávalók: 1,5 kg-os ponty, 1 kg sárgarépa, 1 dl olaj, 2 dl paradicsomlé, 2 dl fehér bor, 10 szem bors, késhegynyi majoránna, só.
Elkészítés: A megtisztított, egészben hagyott hal belsejét majoránnával meg sóval, külsejét csak sóval dörzsöljük be, és egy óráig állni hagyjuk. Megforrósítjuk az olajat, és a halat mindkét oldalán átsütjük benne, majd az olajból kivéve félretesszük. A visszamaradt olajban a karikákra vágott sárgarépát a szemes borssal meg a sóval megpároljuk, és úgy terítjük egy tűzálló tál vagy zománcos tepsi aljára, hogy ráfektethessük a halat. A hal belsejébe is rakunk egy kevés párolt répát és leöntjük a bor meg a paradicsomlé keverékével, és a forró sütőben sütjük, míg alatta csak az ízletes olaj marad, a vizes leve elpárolog.
Hagymás burgonyával tálaljuk.
A kép illusztráció!
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!
MÁSOK EZT OLVASSÁK:
https://pistike.hu/gasztronomia/almas-lepeny/
HURKÁS KELKÁPOSZTA
https://pistike.hu/gasztronomia/hurkas-kelkaposzta/
ALMÁS TÖLTÖTT KARAJ
https://pistike.hu/gasztronomia/almas-toltott-karaj/
https://pistike.hu/gasztronomia/rakott-makaroni/
https://pistike.hu/gasztronomia/tarkonyos-vese/
GOMBASZELETKÉK RÁNTVA
https://pistike.hu/gasztronomia/gombaszeletkek-rantva/
1 Trackback / Pingback
Comments are closed.