ERDÉLYI PONTY

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Erdélyi ponty

Hozzávalók: 1,5 kg-os ponty, 1 kg sárgarépa, 1 dl olaj, 2 dl paradicsomlé, 2 dl fehér bor, 10 szem bors, késhegynyi majoránna, só.

Elkészítés: A megtisztított, egészben hagyott hal belsejét majoránnával meg sóval, külsejét csak sóval dörzsöljük be, és egy óráig állni hagyjuk. Megforrósítjuk az olajat, és a halat mindkét oldalán átsütjük benne, majd az olajból kivéve félretesszük. A visszamaradt olajban a karikákra vágott sárgarépát a szemes borssal meg a sóval megpároljuk, és úgy terítjük egy tűzálló tál vagy zománcos tepsi aljára, hogy ráfektethessük a halat. A hal belsejébe is rakunk egy kevés párolt répát és leöntjük a bor meg a paradicsomlé keverékével, és a forró sütőben sütjük, míg alatta csak az ízletes olaj marad, a vizes leve elpárolog.

Hagymás burgonyával tálaljuk.

A kép illusztráció!

 

 

MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR

OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!

Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.

https://laptapir.hu/magazin/pistike

Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!

 

 

MÁSOK EZT OLVASSÁK:

 

ALMÁS LEPÉNY

https://pistike.hu/gasztronomia/almas-lepeny/

 

HURKÁS KELKÁPOSZTA

https://pistike.hu/gasztronomia/hurkas-kelkaposzta/

 

ALMÁS TÖLTÖTT KARAJ

https://pistike.hu/gasztronomia/almas-toltott-karaj/

 

RAKOTT MAKARÓNI

https://pistike.hu/gasztronomia/rakott-makaroni/

 

TÁRKONYOS VESE

https://pistike.hu/gasztronomia/tarkonyos-vese/

 

GOMBASZELETKÉK RÁNTVA

https://pistike.hu/gasztronomia/gombaszeletkek-rantva/

 

 

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 99 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.

1 Trackback / Pingback

  1. HALMARADÉK BURGONYÁVAL, PÁROLT CÉKLÁVAL - Pistike viccújság

Comments are closed.