Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 20 dkg lencse, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál zsír, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál paradicsompüré, törött bors, só.
Elkészítés: Először a lencsét megfőzzük, vizét lecsurgatjuk, és megdaráljuk. Megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk a burgonyát. A hagymát kevés zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a lencsét, és néhány percig még tűzön tartjuk: megsózzuk és törött borsot adunk hozzá. Alacsony lábas alját és oldalát olvasztott zsírral bekenjük, morzsával meghintjük. Az edény aljára egy sor burgonyát rakunk, rá egy sor lencsét, és így folytatjuk, amíg a burgonya és a lencse elfogy. A paradicsompürét egy pohár vízzel elkeverjük és hozzáöntjük. Sütőben megsütjük, amikor kész tálra kiborítjuk.
PiSTiKe
A nyitókép illusztráció.