MIT FŐZZEK MA? Pusztapörkölt (Teljes méretért, szövegért katt a képre!)

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

0830 5

 

PUSZTAPÖRKÖLT

Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb (lapocka), 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pár debreceni, 15 dkg gomba, 1 dl tejföl, só, 1 evőkanál pirospaprika, késhegynyi őrölt kömény.

Elkészítés: A szalonnát kis kockákra vágva kiolvasztjuk,majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, és a kockákra vágott húst beletéve, a fokhagymával, a pirospaprikával meg az őrölt köménnyel ízesítjük. Egy kevés vízzel — az elfőtt levét állandóan pótolva — fedő alatt puhára pároljuk. Ezután a karikákra vágott debrecenit, majd öt perc múlva a megtisztított, felszeletelt gombát is hozzáadjuk. Ezzel már csak 3-4 percig hagyjuk a tűzön, majd megtejfölözve tálaljuk.

Tojásos galuska illik hozzá.

 

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 153 times, 1 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!