Káposztás csülök római tálban
Hozzávalók: 2 csontos sertéscsülök, 40 dkg édeskáposzta, 20 dkg kolozsvári szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt köménymag, 1 evőkanál ecet.
Elkészítés: A káposztát és a tisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük, lesózzuk, fél óráig állni hagyjuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, a fokhagymát apróra törjük. A römertopfot tíz percig vízben áztatjuk. A húst fél órával a sütés előtt besózzuk. Miután a besózott káposzta levét kicsavartuk, összekeverjük a szalonnát az apróra tört fokhagymával, köménymaggal és ecettel. A cserépedénybe rakjuk, majd rátesszük a csülköt. Az edény fedelét ráhelyezzük és előmelegített sütőben két óra alatt megsütjük.
Tálalás előtt a húst kicsontozzuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
römertopf = római tál
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
MÁSOK EZT OLVASSÁK:
ISMERED?
https://pistike.hu/funpic/facebook-funpic/ismered/
ALMÁS LEPÉNY
https://pistike.hu/gasztronomia/almas-lepeny/
TÚRÓGALUSKA LEVES
https://pistike.hu/gasztronomia/turogaluska-leves/
NAGYON IS
https://pistike.hu/funpic/tejlor-napi-karikatura/nagyon-is-3/
VÁLSÁG
https://pistike.hu/viccek/valsag-3/
CIPŐ
https://pistike.hu/viccek/cipo-4/
3 Trackbacks / Pingbacks
Comments are closed.