Hozzávalók: 8 karalábé, 1-2 evőkanál vaj, 10 dkg gomba, 1 tojás, 2 kanál tejföl, 1 kanál zsemlemorzsa, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem, kapor, só.
Elkészítés: A karalábét meghámozzuk, a közepét kivágjuk, és petrezselymes vajon az aprított gombával megpároljuk, majd elkeverünk benne egy tojást kanálnyi zsemlemorzsával, egy kanál reszelt vöröshagymát, egy kanál sózott tejfölt, és megtöltjük vele a karalábékat. Kivajazott lábasba rakjuk, tetejükre vajdarabkákat teszünk, tejföllel meglocsoljuk, kevés kaporral, morzsával meghintjük. A megmaradt töltelékből apró gombócokat fonnálunk és a karalábék közé rakjuk. Sütőben megsütjük.
Főtt burgonyát adhatunk hozzá.
(Visited 122 times, 2 visits today)
Related posts: