KÁPOSZTÁS BURGONYAMETÉLT MÁJAS PUFIKKAL

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Káposztás burgonyametélt májas pufikkal

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 50 dkg burgonya, 1 tojás, 5 dkg zsír, 50 dkg fejes káposzta, só, törött bors.

Elkészités: A lisztet összegyúrjuk a héjában főtt, megtisztitott és melegen áttört burgonyával, egy csipet sóval és a tojással. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és metéltre vágjuk. A káposztát apróra vágjuk – vagy reszeljük -, és besózzuk. A sóból kifacsarva egy evőkanál zsírban megpirítjuk, ahogy a káposztás kockához szoktuk. A burgonyametéltet bő, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, zsírban megforgatjuk, és elkeverjük a pirított káposztával. Törött borssal ízesítjük.

 

Májas pufi

Hozzávalók: 1 doboz májkrém, 1 nagyobb szem nyersburgonya, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 tojás, kevés só, majoránna, ételízesítő, őrölt kömény, kevés liszt, petrezselyem, olaj a kisütéshez.

Elkészítés: A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, a zúzott fokhagymát is néhány másodpercig kevergetjük vele. Ezután egy tálban összekeverjük a májkrémet a tojással, hozzáadjuk a hagymát és a fűszereket (a sót akár el is hagyhatjuk, mert a delikát is tartalmaz sót), majd az apróra vágott petrezselymet és a megreszelt burgonyát is hozzáadjuk. A masszát kiskanállal szaggatjuk a forró olajba, vigyázzunk, igen gyorsan átsül.

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 171 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.