Káposztás burgonyametélt májas pufikkal
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 50 dkg burgonya, 1 tojás, 5 dkg zsír, 50 dkg fejes káposzta, só, törött bors.
Elkészités: A lisztet összegyúrjuk a héjában főtt, megtisztitott és melegen áttört burgonyával, egy csipet sóval és a tojással. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és metéltre vágjuk. A káposztát apróra vágjuk – vagy reszeljük -, és besózzuk. A sóból kifacsarva egy evőkanál zsírban megpirítjuk, ahogy a káposztás kockához szoktuk. A burgonyametéltet bő, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, zsírban megforgatjuk, és elkeverjük a pirított káposztával. Törött borssal ízesítjük.
Májas pufi
Hozzávalók: 1 doboz májkrém, 1 nagyobb szem nyersburgonya, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 tojás, kevés só, majoránna, ételízesítő, őrölt kömény, kevés liszt, petrezselyem, olaj a kisütéshez.
Elkészítés: A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, a zúzott fokhagymát is néhány másodpercig kevergetjük vele. Ezután egy tálban összekeverjük a májkrémet a tojással, hozzáadjuk a hagymát és a fűszereket (a sót akár el is hagyhatjuk, mert a delikát is tartalmaz sót), majd az apróra vágott petrezselymet és a megreszelt burgonyát is hozzáadjuk. A masszát kiskanállal szaggatjuk a forró olajba, vigyázzunk, igen gyorsan átsül.