BERLINI BATYU
Hozzávalók: 6 szelet sertéscomb, 6 szelet gépsonka, 6 szelet Balaton sajt, só, törött bors, pirospaprika, 4 szem szegfűbors, késhegynyi currypor, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, majoránna.
Elkészítés: A húsokat kiklopfoljuk, megszórjuk kevés borssal, pirospaprikával, ráfektetjük a sonkaszeleteket, a sajtot és összevarrjuk. Kevés zsíron mindkét oldalát megsütjük, hogy színe legyen, és kivesszük a zsírból. Ebbe a zsírba tesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd felengedjük másfél dl vízzel. Ha forr, beletesszük a szegfűborsot, curryt, majoránnát, pirospaprikát és sót. Ezt ismét feleresztjük kb. két dl vízzel, beletesszük a húsokat és fedő alatt lassan pároljuk kb. másfél óráig.
Sült burgonyával tálaljuk.