TAVASZI GOMBÁS LEVES ÉS TÖLTÖTT PALACSINTA RÁNTVA
Gombás tavaszi leves
Hozzávalók: 1 fej (kb. 50 dekás) kelkáposzta, 10 dkg gomba, 1 db karalábé, 1 nagyobb szál sárgarépa, 1 evőkanál libazsír (vaj), 1 kg csont, só, 1 mokkáskanál Piros Arany, a betéthez: 2 zsemle, 4 dkg vaj (margarin).
Elkészítés: A kelt, a karalábét, meg a sárgarépát megtisztítva laskára vágjuk, a gombát felszeleteljük. Felolvasztjuk a libazsírt vagy vajat, belerakjuk a karalábét, a kelt meg a gombát, és sóval meg Piros Arannyal ízesítjük. Felengedjük a megfőtt csont átszűrt levével (kb. másfél liternyivel), és addig főzzük, míg a belevalók meg nem puhulnak. A vajban megpirítjuk a vékony szeletekre vágott zsemlét, és a tányérokban erre szedjük a forró levest.
Töltött palacsinta rántva
Hozzávalók: 12 sós palacsinta, 30-40 dkg maradék csirke- vagy pulykasült, 2 evőkanál gombakrémlevespor, 1/2 dl tejföl, a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez bőven olaj, majonéz.
Elkészítés: A levesport egy dl hideg vízben simára keverjük, majd kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a kicsontozott, darált húst és végül a tejfölt.
A sós palacsintákat ezzel a töltelékkel kenjük meg, először két végüket hajtjuk rá, majd egyenként összegöngyöljük. A szokott módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban hirtelen szép pirosra sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
Related posts: