ZÖLDSÉGES VESERAGU
Hozzávalók: 60 dkg sertésvese, 10 dkg újhagyma, 15 dkg uborka, 10 dkg gomba, 15 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 1 evőkanál zsír, 1 csomó kapor, só, törött bors.
Elkészítés: A vesét lapjában kettévágjuk, majd kivájjuk belőle a fehér színá erezetet és félujjnyi széles csíkokra daraboljuk. Három percre forrásban levő vízbe tesszük, aztán leszúrjük. A gombát és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, magházát kanállal kikaparjuk és a veséhez hasonlóan szeleteljük. A zöldpaprikát nłegmossuk, magházát kiszedjük, szeletekre vágjuk. Egy evőkanál zsírban karikára vágott újhagymát pirítunk. Hozzáadjuk a gombát, a forrázott vesét, pár percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott kaporral, végül rátesszük az előkészített zöldségeket. Fedővel letakarva együtt hat-nyolc perc alatt puhára pároljuk. Azonnal tálaljuk, mert a vese percről percre keményedik.