Hozzávalók: kb. 1 kg-os tök, a panírozáshoz liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa, só, olaj a kisütéshez, 2 dl joghurt, kapor, metélőhagyma vagy paradicsompüré.
Elkészítés: A megtisztított tököt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. Félórányi állás után gyengén kinyomjuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajban vagy zsírban szép rózsaszínűre sütjük. (Ha a tök már nem egészen zsenge, akkor előzőleg a szeleteket főzzük pár percig gyengén sós-ecetes vízben, csurgassuk le, és ha kihűlt, akkor bundázzuk és süssük.) A joghurtot ízesíthetjük finomra vágott kaporral, metélőhagymával, esetleg paradicsompürével. Habosra keverjük, csészében tálaljuk.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével körítjük.
(Visited 81 times, 1 visits today)
Related posts:
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 or more.