SONKÁS ZÖLDBORSÓ KÉTSZER SÜTÖTT BURGONYÁVAL

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Hozzávalók: 1 csomag mirelit zöldborsó, 25 dkg főtt sonka (tarja), 1 evőkanál olaj, 1 csomó petrezselyem, só, bors, 2 dl tejföl.

Elkészítés: A borsót kevés vízben megfőzzük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az olajat megforrósítjuk, és megforgatjuk benne a sonkát, majd hozzátesszük a leszűrt borsót, sózzuk, borsozzuk, és, néhány percig kis lángon pároljuk. Megszórjuk a vágott petrezselyemmel, és ráöntjük a tejfölt.

Kétszer sütött burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 evőkanál olaj, petrezselyem, .

Elkészítés: A hámozatlan burgonyát jól megmossuk, tepsibe tesszük és sütőben megsütjük. Ha megpuhult, félbevágjuk, belsejét kanállal kikaparjuk, olajban megpirítjuk, megsózzuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük és forrón tálaljuk.

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 132 times, 1 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 or more.