Hozzávalók: 1 csomag mirelit zöldborsó, 25 dkg főtt sonka (tarja), 1 evőkanál olaj, 1 csomó petrezselyem, só, bors, 2 dl tejföl.
Elkészítés: A borsót kevés vízben megfőzzük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az olajat megforrósítjuk, és megforgatjuk benne a sonkát, majd hozzátesszük a leszűrt borsót, sózzuk, borsozzuk, és, néhány percig kis lángon pároljuk. Megszórjuk a vágott petrezselyemmel, és ráöntjük a tejfölt.
Kétszer sütött burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 evőkanál olaj, petrezselyem, só.
Elkészítés: A hámozatlan burgonyát jól megmossuk, tepsibe tesszük és sütőben megsütjük. Ha megpuhult, félbevágjuk, belsejét kanállal kikaparjuk, olajban megpirítjuk, megsózzuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük és forrón tálaljuk.