Rántott sertésláb
Hozzávalók: 4 sertésköröm, só, 2 tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 evőkanál liszt, olaj a kisütéshez.
Elkészítés: A sertéskörmöt a hentessel hosszában kettéhasíttatjuk. Meleg vízben tisztára mossuk, és annyi vízben, hogy ellepje, kuktában teljesen puhára főzzük. (Ezt a levet használjuk levesként.) Melegen kicsontozzuk úgy, hogy körmével együtt egészben maradjon. Szitán lecsurgatjuk, besózzuk, majd a lisztben, felvert tojásokban, zsemlemorzsában megforgatva, forró olajban ropogósra sütjük.
Tört burgonyával, tartármártással tálaljuk.
A kép illusztráció!
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
MÁSOK EZT OLVASSÁK!
https://pistike.hu/gasztronomia/alfoldi-oreglebbencs/
TONHAL PIKÁNS MÁRTÁSBAN
https://pistike.hu/gasztronomia/tonhal-pikans-martasban/
PÁSTÉTOMOS GOMBA RÁNTVA
https://pistike.hu/gasztronomia/pastetomos-gomba-rantva/
https://pistike.hu/gasztronomia/sertesragu-romai-talban/
TOJÁSGULYÁS
https://pistike.hu/gasztronomia/tojasgulyas/
ZÖLDBORSÓS CSÜLÖK
https://pistike.hu/gasztronomia/zoldborsos-csulok/