Lencseegytál
Hozzávalók: 30-35 dkg lencse, 30 dkg sertéscomb, 2 ecetes uborka, 1 evőkanál mazsola, 2 dl vörösbor, só, törött bors, 3 evőkanál olaj, tejföl.
Elkészítés: A lencsét feltesszük főni. A húst kockákra vágjuk, és forró olajban jól átforgatjuk. Borsozzuk, hozzátesszük a mazsolát, a vörösbort és a kockákra vágott uborkát, majd megpároljuk. Ha kész, összeforraljuk a lencsével, s esetleg egy kevés ecettel vagy citromlével savanyítjuk.
Tálaláskor tejfölt adhatunk mellé.
A kép illusztráció!
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!
MÁSOK EZT OLVASSÁK:
BABFŐZELÉK
https://pistike.hu/gasztronomia/babfozelek/
KÁPOSZTÁS TEKERCS
https://pistike.hu/gasztronomia/kaposztas-tekercs/
SAVANYÚ TOJÁSLEVES
https://pistike.hu/gasztronomia/savanyu-tojasleves/
GYÜMÖLCSÖS TÚRÓS PALACSINTA
https://pistike.hu/gasztronomia/gyumolcsos-turos-palacsinta/
CSIRKE BUROKBAN
https://pistike.hu/gasztronomia/csirke-burokban/
SZÉKELY ALMÁSHÚS
https://pistike.hu/gasztronomia/szekely-almashus/
Related posts: