Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 30 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 15 dkg vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem, 1 karalábé, 1 evőkanál zsír, 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors.
Elkészítés: A húst apró kockákra vágva, kevés zsíron átfuttatjuk, majd hozzákeverjük a karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát s a kockákra vágott karalábét. Sóval, borssal, vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Vízben áztatott római tálba tesszük, közepesen meleg sütőben 50 percig sütjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
A Pistike viccújság megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban (https://eshop.posta.hu/storefront/), e-mail-ben a hirlapelofizetes@posta.hu címen, telefonon 06-1-767-8262 számon, levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.
Egy kis humor…
DOKTOR
https://pistike.hu/viccek/doktor/
RENDŐR
https://pistike.hu/viccek/rendor/
SIVATAG
https://pistike.hu/viccek/sivatag/
SEGÍTSÉG
https://pistike.hu/viccek/segitseg/
RIPORTER
https://pistike.hu/viccek/riporter/
TENGER
https://pistike.hu/viccek/tenger/