Hozzávalók: 1 csirke, 1 fej kelkáposzta, 6 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, törött bors, majoránna, só, 5 dkg zsír.
Elkészítés: A kelkáposztát megmossuk, leforrázzuk és egy kevés sós vízben puhára főzzük. Szűrőkanálban lecsurgatjuk, és néhány szép külső levelét félretesszük, a többit megdaráljuk, vagy apróra vágjuk. Hozzákeverünk egy egész tojást, 6 dkg zsemlemorzsát, és sóval, törött borssal, majoránnával ízesítjük. E töltelékkel töltjük meg a megtisztított csirkét vékony szeletekre vágott szalonnát teszünk rá, és az egészet beburkoljuk a félretett kellevelekbe. Cérnával átkötözzük, lábosba tesszük, leöntjük a felolvasztott zsírral 1-2 dl vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Szükség szerint önthetünk még egy kevés vizet alá. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, vagy a sütőben átpirítjuk. 10-15 percnyi pihentetés után – mialatt a töltelék egy kissé megdermed – a cérnát eltávolítjuk, a csirkét fölszeleteljük: minden darabra tegyünk tölteléket, sültszalonnát és egy darabka burkolólevelet.
Burgonyapürét vagy pirított burgonyát adjunk hozzá.
Mások ezt is olvassák!
NINCS ISMÉTLÉS (Teljes méretért katt a képre!)
https://pistike.hu/funpic/tejlor-napi-karikatura/nincs-ismetles/
EEEGEEEENNNN (Teljes méretért katt a képre!)
https://pistike.hu/funpic/csaladban-marad-funpic/eeegeeeennnn/
KÁR VOLT (Teljes méretért katt a képre!)
https://pistike.hu/funpic/best-of-facebook/kar-volt/
MEGY EZ! (Teljes méretért katt a képre!)
https://pistike.hu/funpic/best-of-facebook/megy-ez/
FÉRFIAKNAK (Teljes méretért katt a képre!)
https://pistike.hu/funpic/kaja/ferfiaknak/
MEG A KÉMÉNYSEPRŐT (Teljes méretért katt a képre!)
https://pistike.hu/funpic/cuki-funpic/meg-a-kemenyseprot/