Normann csirkemáj
Hozzavalók: 50 dkg csirkemáj, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 40 dkg alma, 1/2 dl száraz fehérbor, 2 evőkanál liszt, só, törött bors, késhegynyi majoránna.
Elkészités: Ha mélyhűtött májat vettünk, hagyjuk felolvadni, majd a szíveket lefejtjük róla. A friss májról szintén lebontjuk a szíveket, ezt másra használjuk fel. A szalonnát vékonyan felszcleteljük, és miután ropogósra kisütöttuk, a pörcöket kivesszük. A visszamaradt zsírban pirosra sütjük a karikára vágott hagymát, majd a megtisztított, cikkekre vágott almát és beletéve néhány percig pároljuk. A hagymás almát a serpenyő szélére húzzuk, a közepére a lisztben megforgatott májakat rakjuk, sóval, majoránnával ízesítjük és erős lángon rnegsütjük. Végül a májat összekeverjük a hagymás almával, ráöntjük a bort, és 1-2 perces forralás után megsózva tálaljuk.
Petrezselymes burgonya illik hozzá.