Túrógombóc
Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 15 dkg búzadara, 8 dkg vaj, 2 tojás, só, porcukor.
Elkészítés: Az áttört túrót a vajjal, a búzadarával, a tojássárgájával, egy csipet sóval jól eldolgozzuk, késhegynyi szódabikarbonával levegőssé tesszük, majd a felvert tojáshabbal óvatosan összekeverjük. Fél órát állni hagyjuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és sós, lobogó forró vízben kifőzzük. Simára kevert tejföllel leöntve, vajban vagy más zsiradékban pirított zsemlemorzsával meghintve tálaljuk.
Ízlés szerint sóval vagy porcukorral fogyasztható.
A kép illusztráció!
Ha van egy-két jó vicced, nevetséges mémed, röhögni való karikatúrád, akkor küld el a pistike@pistike.hu címünkre, és mi megosztjuk a weblapunkon, és a Facebookon! Az arra érdemesek pedig a – szerző megjelölésével – akár bekerülhetnek a Pistike viccújság nyomtatott változatába is!
A Pistike viccújság megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban (https://eshop.posta.hu), e-mail-ben a hirlapelofizetes@posta.hu címen, telefonon 06-1-767-8262 számon, levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!
NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS
https://pistike.hu/feliratkozas/
MÁSOK EZT OLVASSÁK!
SÁRGARÉPA-PAPRIKÁS BURGONYAROPOGÓSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/sargarepa-paprikas-burgonyaropogossal/
VELŐS MÁJSZELETEK
https://pistike.hu/funpic/kepek-a-nagyvilagbol/velos-majszeletek/
HAMIS VAGDALT KELBIMBÓKRÉMMÁRTÁSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/hamis-vagdalt-kelbimbokremmartassal/
BABFŐZELÉK
https://pistike.hu/gasztronomia/babfozelek/
KÁPOSZTÁS TEKERCS
https://pistike.hu/gasztronomia/kaposztas-tekercs/
SAVANYÚ TOJÁSLEVES
https://pistike.hu/gasztronomia/savanyu-tojasleves/
Related posts: