MILÁNÓI SERTÉSBORDA

MILÁNÓI SERTÉSBORDA

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Milánói sertésborda

Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj, tej, 2 gerezd fokhagyma, ,
a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa,
bőven olaj a sütéshez,
a körethez 20 dkg makaróni, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 15 dkg gomba, 1 kis doboz paradicsompüré, 10 dkg füstölt tarja, 10 dkg reszelt sajt, só, törött bors, késhegynyi babérlevélpor, rozmaring.

Elkészítés: A hússzeleteket vékonyra kiverjük, és néhány órára sóval, tört fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, majd belerakjuk a kis kockákra vagy vékony laskára vágott füstölt húst, és 1-2 percig sütjük. Ekkor beletesszük a megtisztított, felszeletelt gombát, paradicsompürét és még kétszer annyi vizet, mint amennyi a püré volt. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítve kb. 10 percig főzzük. Közben a makarónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsommártással. A húsról a nedvességet leitatjuk, a szokott módon lisztben, tojásban, morzsában megforgatjuk, és kisütjük. A makaróni tetejére fektetjük és az egészet reszelt sajttal beborítjuk.

 

VELŐS MÁJSZELETEK
https://pistike.hu/funpic/kepek-a-nagyvilagbol/velos-majszeletek/

 

HAMIS VAGDALT KELBIMBÓKRÉMMÁRTÁSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/hamis-vagdalt-kelbimbokremmartassal/

 

BABFŐZELÉK
https://pistike.hu/gasztronomia/babfozelek/

 

KÁPOSZTÁS TEKERCS
https://pistike.hu/gasztronomia/kaposztas-tekercs/

 

SAVANYÚ TOJÁSLEVES
https://pistike.hu/gasztronomia/savanyu-tojasleves/

 

GYÜMÖLCSÖS TÚRÓS PALACSINTA
https://pistike.hu/gasztronomia/gyumolcsos-turos-palacsinta/

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 102 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.