Milánói sertésborda
Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj, tej, 2 gerezd fokhagyma, só,
a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa,
bőven olaj a sütéshez,
a körethez 20 dkg makaróni, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 15 dkg gomba, 1 kis doboz paradicsompüré, 10 dkg füstölt tarja, 10 dkg reszelt sajt, só, törött bors, késhegynyi babérlevélpor, rozmaring.
Elkészítés: A hússzeleteket vékonyra kiverjük, és néhány órára sóval, tört fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, majd belerakjuk a kis kockákra vagy vékony laskára vágott füstölt húst, és 1-2 percig sütjük. Ekkor beletesszük a megtisztított, felszeletelt gombát, paradicsompürét és még kétszer annyi vizet, mint amennyi a püré volt. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítve kb. 10 percig főzzük. Közben a makarónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsommártással. A húsról a nedvességet leitatjuk, a szokott módon lisztben, tojásban, morzsában megforgatjuk, és kisütjük. A makaróni tetejére fektetjük és az egészet reszelt sajttal beborítjuk.
VELŐS MÁJSZELETEK
https://pistike.hu/funpic/kepek-a-nagyvilagbol/velos-majszeletek/
HAMIS VAGDALT KELBIMBÓKRÉMMÁRTÁSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/hamis-vagdalt-kelbimbokremmartassal/
BABFŐZELÉK
https://pistike.hu/gasztronomia/babfozelek/
KÁPOSZTÁS TEKERCS
https://pistike.hu/gasztronomia/kaposztas-tekercs/
SAVANYÚ TOJÁSLEVES
https://pistike.hu/gasztronomia/savanyu-tojasleves/
GYÜMÖLCSÖS TÚRÓS PALACSINTA
https://pistike.hu/gasztronomia/gyumolcsos-turos-palacsinta/
1 Trackback / Pingback
Comments are closed.