Gulyásleves
Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús (esetleg vegyesen), 15 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, vöröshagyma, só, pirospaprika, köménymag, körömnyi babérlevél, 2 evőkanál olaj (zsír).
Elkészítés: Pörköltnek való húst veszünk, legjobb hozzá a pacsni; két cm-es kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékban fedő alatt megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a húst. Megsózzuk és vízzel felengedjük. Ha a hús puhulni kezd, megtisztítva és kettéhasítva tesszük bele a leveszöldséget. amikor a hús majdnem készen van, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön puhára főzzük. Paprika- és paradicsomkrémmel, köménymaggal meg babérlevéllel ízesítjük.
A Pistike viccújság megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban (https://eshop.posta.hu/storefront/), e-mail-ben a hirlapelofizetes@posta.hu címen, telefonon 06-1-767-8262 számon, levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.
Olvassa el ezeket is!
TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ
https://pistike.hu/gasztronomia/tesztaban-sult-kolbasz/
RÁDIÓS TOP 40 SLÁGERLISTA
https://pistike.hu/bulvar/radios-top-40-slagerlista/
DUPLA REPÜLÉS
https://pistike.hu/pistike-nyuuuz/dupla-repules/
VASÁRNAPI EBÉD
https://pistike.hu/funpic/kaja/vasarnapi-ebed/
Related posts:
2 Trackbacks / Pingbacks
Comments are closed.