Site icon Pistike viccújság

KÁPOSZTÁS PACAL

KÁPOSZTÁS PACAL
A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Hozzávalók: 60 dkg pacal, 20 dkg füstölt kolbász, 40 dkg savanyú káposzta, 15 dkg vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 2 csípős paprika, 1 citrom, 1 evőkanál pirospaprika, 2 dl vörösbor.

Elkészítés: A pacalt 3-4 cm hosszú, ujjnyi széles szeletekre vágjuk. Sóval, citromlével átgyúrjuk, fél óráig állni hagyjuk, majd bő vízben alaposan kimossuk. A füstölt szalonnát apró kockákra, a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, gyorsan összekeverjük és felöntjük 2 dl vízzel. Ha felforrt, zúzott fokhagymát adunk hozzá és beletesszük az előkészített pacalt. Mintegy másfél-két órai főzés után lesz megfelelően puha, ezért gyakran kevergetve, az elpárolgó lét vízzel pótolva, dédelgessük. Ezt követően adjuk hozzá a savanyú káposztát és a darabokra vágott kolbászt. Vörösborral felöntve az egészet puhára főzzük. Izlés szerint sózzuk, erős paprikával ízesítjük.

Főtt burgonyát adhatunk hozzá.

Gasztro

This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.
Exit mobile version