Főtt burgonya marhahússal és tormamártással
Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 25 dkg marhahús, 1 evőkanál vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, só, petrezselyem.
Elkészítés: A marhahúst sós vízben megfőzžük. Ha majdnem puha, hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott burgonyát. Puhára főzzük.
Tormamártás
Hozzávalók: személyenként 1 púpozott evőkanál reszelt tonna, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet, 5 dl húsleves, só.
Elkészítés: A megreszelt tormát forróvizes edény fölé helyezzük, hogy az erős illóolaja elpárologjon. Fehér rántást készítünk, a tűzről lehúzva felöntjük a levessel, simára keverjük, majd állandó keveréssel felforraljuk, megsózzuk, öt-hat percig főzzük. Belekeverjük a tormát, a cukrot, két-három percig tovább főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt, az ecetet, ha szükséges, egy kis húslevessel (tejjel) hígítjuk.
A főtt burgonyát és a marhahúst vajban pirított hagymával és a tormamártással ízesítjük, zöldpetrezselyemmel meghintjük és tálaljuk.
Ha tetszik a cikk lájkold és kommentelj! |
A címlapkép illusztráció!
CSAPJ LE A 40 OLDALAS PISTIKE VICCÚJSÁGRA A LAPTAPIRON!
ÉS AZONNAL OLVASHATOD A LEGFRISSEBB FELNŐTT MESÉK SZTORIKAT.
2500 oldal Pistike viccújság, archívum 2015-ig.
1000 Felnőtt mese, 3000 oldal FELNŐTT MESÉK…
EGY LAP ÁRÁÉRT 100 FRISS MAGAZIN!
https://laptapir.hu/magazin/pistike
|
NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS
https://pistike.hu/feliratkozas/
EZ IS ÉRDEKELHETI:
JAVÍTANI?
https://pistike.hu/funpic/chuck-norris/javitani/
SZTAHANOVISTÁK
https://pistike.hu/funpic/munka/sztahanovistak/
FELNŐTT MESÉK – KALÓZOK A GÖRÖG-TENGEREN (4x)
https://pistike.hu/erotitkok/felnott-mesek-kalozok-a-gorog-tengeren-4x/
AGYMENŐ
SZABÓ ZSÓFI MEGVILLANTOTTA HOSSZÚ COMBJAIT – FOTÓ
https://pistike.hu/pistike-nyuuuz/szabo-zsofi-megvillantotta-hosszu-combjait-foto/
KEMÉNY
https://pistike.hu/funpic/suli/kemeny-8/
3 Trackbacks / Pingbacks
Comments are closed.