Sólet
Hozzávalók: 75 dkg nagy szemű tarkabab, 1 kg hús (füstölt libacomb vagy libamell, sovány marhafartó, sertéscomb), 2 evőkanál libazsír, 1 evőkanál liszt, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, só, törött bors.
Elkészítés: Libazsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük az előző este beáztatott babot, meghintjük a liszttel, pirospaprikával. Jól összekeverjük és felöntjük 2-2,5 liter vízzel. Beletesszük a húsféléket, sózzuk, ha a füstölt hús nem elég sós, borsozzuk. Lefedjük, és a sütőben a legkisebb tűzön 4-5 óráig főzzük. (Keverni nem szabad.)
Ha lehet, másnap fogyasszuk, mert egy órát újra átsütve még jobb, mint frissen.
A kép illusztráció!
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
OLVASS TOVÁBB!
ALMÁS CSIRKECOMB
https://pistike.hu/gasztronomia/almas-csirkecomb/
RIZSBEN SÜLT TOJÁS
https://pistike.hu/gasztronomia/rizsben-sult-tojas/
KÁPOSZTÁS PACAL
https://pistike.hu/gasztronomia/kaposztas-pacal/
FÓLIÁBAN SÜLT MÁJKRÉMES CSIRKEMELL
https://pistike.hu/gasztronomia/foliaban-sult-majkremes-csirkemell/
TÖLTÖTT HÚSTEKERCS
https://pistike.hu/gasztronomia/toltott-hustekercs/
SÁRGARÉPA-PAPRIKÁS BURGONYAROPOGÓSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/sargarepa-paprikas-burgonyaropogossal/
VELŐS MÁJSZELETEK
https://pistike.hu/funpic/kepek-a-nagyvilagbol/velos-majszeletek/
2 Trackbacks / Pingbacks
Comments are closed.