Húsban sült burgonya
Hozzávalók: 50 dkg darált hús (lehet fele sertés-, fele marhahús), 1 tojás, 1 zsemle, 1 kávéskanál reszelt vöröshagyma, mokkáskanálnyi törött bors, só, petrezselyem, kb. 50 dkg burgonya, 2 evőkanál zsír.
Elkészítés: A darált húst összegyúrjuk az egész tojással, az áztatott és kifacsart zsemlével, a fűszerekkel, és pogácsákat formálunk belőle. Egy jól kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük a húspogácsákat és mindegyik közepébe egy meghámozott és keresztben félbevágott kisebb burgonyát nyomunk. A burgonyákat megkenjük zsírral és a húsos fészket a sütőben megsütjük. A húsban sült burgonyának különösen jó íze van.
Savanyúságot vagy párolt káposztát adunk hozzá.
A kép illusztráció!
A Pistike viccújság megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban (https://eshop.posta.hu), e-mail-ben a hirlapelofizetes@posta.hu címen, telefonon 06-1-767-8262 számon, levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!
NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS
https://pistike.hu/feliratkozas/
MÁSOK EZT OLVASSÁK!
GOMBASZELETKÉK RÁNTVA
https://pistike.hu/gasztronomia/gombaszeletkek-rantva/
KÁPOSZTÁS CSÜLÖK RÓMAI TÁLBAN
https://pistike.hu/gasztronomia/kaposztas-csulok-romai-talban/
FOKHAGYMÁS TONHAL
https://pistike.hu/gasztronomia/fokhagymas-tonhal/
CSIRKEGULYÁS TARHONYÁVAL
https://pistike.hu/gasztronomia/csirkegulyas-tarhonyaval/
PARAJKRÉM SÜLT SAJTOS SZELETEKKEL
https://pistike.hu/gasztronomia/parajkrem-sult-sajtos-szeletekkel/
FŐZELÉKRIZOTTÓ OLCSÓ FASÍRTTAL
https://pistike.hu/gasztronomia/fozelekrizotto-olcso-fasirttal/
Related posts:
3 Trackbacks / Pingbacks
Comments are closed.