Köménymagos leves
Hozzávalók: 4 evőkanál olaj (zsír, esetleg vaj), 3 evőkanál liszt, pirospaprika, só, köménymag, 1 tojás.
Elkészítés: A zsiradékból meg lisztből barna rántást pirítunk, belehintjük a pirospaprikát meg a köménymagot és felöntjük kb. egy liter vízzel. Megsózzuk és öt-tíz percig forraljuk. Leszűrjük és belecsurgatjuk a tojást. Jól elkeverjük. Tojás nélkül is készíthetjük, ilyenkor pirított zsemle kockát adunk hozzá. A köménymagot beletehetjük a teatojásba, és így a levesbe, akkor nem kell leszűrni.
A kép illusztráció!
Ha van egy-két jó vicced, nevetséges mémed, röhögni való karikatúrád, akkor küld el a pistike@pistike.hu címünkre, és mi megosztjuk a weblapunkon, és a Facebookon! Az arra érdemesek pedig a – szerző megjelölésével – akár bekerülhetnek a Pistike viccújság nyomtatott változatába is!
A Pistike viccújság megrendelhető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, www.posta.hu WEBSHOP-ban (https://eshop.posta.hu), e-mail-ben a hirlapelofizetes@posta.hu címen, telefonon 06-1-767-8262 számon, levélben a MP Zrt. 1900 Budapest címen.
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
Egy lap áráért akár 1000 magazint is olvashat!
NAPI VICCLEVÉL FELIRATKOZÁS
https://pistike.hu/feliratkozas/
MÁSOK EZT OLVASSÁK!
LÚDLÁB
https://pistike.hu/gasztronomia/ludlab/
ALMÁS CSIRKECOMB
https://pistike.hu/gasztronomia/almas-csirkecomb/
RIZSBEN SÜLT TOJÁS
https://pistike.hu/gasztronomia/rizsben-sult-tojas/
KÁPOSZTÁS PACAL
https://pistike.hu/gasztronomia/kaposztas-pacal/
FÓLIÁBAN SÜLT MÁJKRÉMES CSIRKEMELL
https://pistike.hu/gasztronomia/foliaban-sult-majkremes-csirkemell/
TÖLTÖTT HÚSTEKERCS
https://pistike.hu/gasztronomia/toltott-hustekercs/
1 Trackback / Pingback
Comments are closed.