Zöldborsóval töltött burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 dkg konzerv zöldborsó, 5 dkg sonka, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 1 dl tej, 1 csomó petrezselyem, só, cukor, törött bors.
Elkészítés: A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és közepét kivájjuk. A zöldborsót lecsurgatva elkeverjük két evőkanál reszelt sajttal, az apróra vágott sonkával, egy kanálka vajjal, vágott zöldpetrezselyemmel, megsózzuk, megborsozzuk, és egy pici cukorral ízesítjük. A kivájt burgonyákat ezzel a töltelékkel töltjük meg, kikent tűzálló tálba rakjuk, közérakjuk a kivájt burgonyaforgácsokat, meglocsoljuk egy kevés borsólével hígított tejjel, megsózzuk, vajdarabkákat morzsolunk rá, és a sütőben addig sütjük, míg a teteje egy kissé meg nem pirul.
Reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.
MINDÖSSZE KÉT KATTINTÁS ÉS MÁR
OLVASHATJA IS A PISTIKE VICCMAGAZINT!
Kattintson az Előfizetés vagy a Bejelentkezés gombra.
https://laptapir.hu/magazin/pistike
TÖLTÖTT HÚSTEKERCS
https://pistike.hu/gasztronomia/toltott-hustekercs/
SÁRGARÉPA-PAPRIKÁS BURGONYAROPOGÓSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/sargarepa-paprikas-burgonyaropogossal/
VELŐS MÁJSZELETEK
https://pistike.hu/funpic/kepek-a-nagyvilagbol/velos-majszeletek/
HAMIS VAGDALT KELBIMBÓKRÉMMÁRTÁSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/hamis-vagdalt-kelbimbokremmartassal/
BABFŐZELÉK
https://pistike.hu/gasztronomia/babfozelek/
KÁPOSZTÁS TEKERCS
https://pistike.hu/gasztronomia/kaposztas-tekercs/
SAVANYÚ TOJÁSLEVES
https://pistike.hu/gasztronomia/savanyu-tojasleves/