VÉRES HURKA LERAKVA

VÉRES HURKA LERAKVA

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Hozzávalók: 75 dkg burgonya, 40 dkg véres hurka, 30 dkg savanyú káposzta, 2 alma, 2 dkg vaj, 1 dl joghurt, 2 dl tejföl, só, bors, paprika, 3 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés: A meghámozott burgonyát vékony szeletekre vágjuk, és kivajazott tűzálló tálban felváltva rakjuk le a fölszeletelt véres hurkával, az összevágott savanyú káposztával és a hámozott, vékony szeletekre vágott almával. Közben sózzuk, borsozzuk. A joghurtot és a tejfölt összekeverjük, adunk hozzá egy kávéskanál pirospaprikát, és a káposzta tetejére öntjük. Megszórjuk zsemlemorzsával, és közepes tűznél egy órát sütjük.

Ha valaki a véres hurkát nem kedveli, készítheti virslivel vagy kolbásszal.

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 79 times, 1 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.