Heck currymártásban
Hozzávalók: 50 dkg heck, 1 teáskanál currypor, 10 dkg vöröshagyma, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 citrom, 1 dl fehérbor,
Elkészítés: A halat sózzuk, kivajazott edénybe tesszük a szeletelt vöröshagymával együtt. Ráöntünk 1 dl fehérbort és annyi vizet, hogy ellepje. Lassú forralással puhára főzzük. A halat szűrőkanállal kiszedjük. A főzőlét leszűrjük, hozzáadjuk a curryport, felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. 4 dkg vajat a liszttel összegyúrjuk, kis darabokat csipegetve a currys alapléhez adjuk, és állandó kevergetéssel mártássá forraljuk. A halra öntve forrón tálaljuk.
Párolt rizst vagy spagettit adunk hozzá.
Mások ezt olvassák!
PÁSTÉTOMOS GOMBA RÁNTVA
https://pistike.hu/gasztronomia/pastetomos-gomba-rantva/
SERTÉSRAGU RÓMAI TÁLBAN
https://pistike.hu/gasztronomia/sertesragu-romai-talban/
TOJÁSGULYÁS
https://pistike.hu/gasztronomia/tojasgulyas/
ZÖLDBORSÓS CSÜLÖK
https://pistike.hu/gasztronomia/zoldborsos-csulok/
VADAS MARHASÜLT ZSEMLEGOMBÓCCAL
https://pistike.hu/gasztronomia/vadas-marhasult-zsemlegomboccal/
TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ
https://pistike.hu/gasztronomia/tesztaban-sult-kolbasz/
FRANCIA BURGONYA
https://pistike.hu/gasztronomia/francia-burgonya/