FOJTOTT CSIRKE

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Fojtott csirke

Hozzávalók: 1 csirke (80-90 dkg), 50 dkg burgonya, 10 dkg vöröshagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg zellergumó, 2 teáskanál , 1 mokkáskanál bors, 1 csomó petrezselyem, 4 tojássárgája, kevés szerecsendió, 5 dkg vaj.

Elkészítés: A csirkét a zöldségekkel sós vízben puhára főzzük. A burgonyát megtisztítjuk. A csirkét feldaraboljuk, vajjal kikent tűzálló edénybe rakjuk. Az egészet bevonjuk az áttört tojássárgájával kikevert sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel, szerecsendióval ízesített burgonyapéppel. Tetejére vajdarabkákat szórunk, a forró sütőben pirosra sütjük.

Savanyúsággal tálaljuk.

 

Még több recept!

 

ALMÁS CSIRKECOMB
https://pistike.hu/gasztronomia/almas-csirkecomb/

 

RIZSBEN SÜLT TOJÁS
https://pistike.hu/gasztronomia/rizsben-sult-tojas/

 

KÁPOSZTÁS PACAL
https://pistike.hu/gasztronomia/kaposztas-pacal/

FÓLIÁBAN SÜLT MÁJKRÉMES CSIRKEMELL
https://pistike.hu/gasztronomia/foliaban-sult-majkremes-csirkemell/

TÖLTÖTT HÚSTEKERCS
https://pistike.hu/gasztronomia/toltott-hustekercs/

SÁRGARÉPA-PAPRIKÁS BURGONYAROPOGÓSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/sargarepa-paprikas-burgonyaropogossal/

 

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 139 times, 3 visits today)
This content is available exclusively to members of Pistike2's Patreon at $2 2 or more.