Fojtott csirke
Hozzávalók: 1 csirke (80-90 dkg), 50 dkg burgonya, 10 dkg vöröshagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg zellergumó, 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál bors, 1 csomó petrezselyem, 4 tojássárgája, kevés szerecsendió, 5 dkg vaj.
Elkészítés: A csirkét a zöldségekkel sós vízben puhára főzzük. A burgonyát megtisztítjuk. A csirkét feldaraboljuk, vajjal kikent tűzálló edénybe rakjuk. Az egészet bevonjuk az áttört tojássárgájával kikevert sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel, szerecsendióval ízesített burgonyapéppel. Tetejére vajdarabkákat szórunk, a forró sütőben pirosra sütjük.
Savanyúsággal tálaljuk.
Még több recept!
ALMÁS CSIRKECOMB
https://pistike.hu/gasztronomia/almas-csirkecomb/
RIZSBEN SÜLT TOJÁS
https://pistike.hu/gasztronomia/rizsben-sult-tojas/
KÁPOSZTÁS PACAL
https://pistike.hu/gasztronomia/kaposztas-pacal/
FÓLIÁBAN SÜLT MÁJKRÉMES CSIRKEMELL
https://pistike.hu/gasztronomia/foliaban-sult-majkremes-csirkemell/
TÖLTÖTT HÚSTEKERCS
https://pistike.hu/gasztronomia/toltott-hustekercs/
SÁRGARÉPA-PAPRIKÁS BURGONYAROPOGÓSSAL
https://pistike.hu/gasztronomia/sargarepa-paprikas-burgonyaropogossal/