KÁPOSZTÁS PACAL

KÁPOSZTÁS PACAL

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

 

Email*
Név*

Hozzávalók: 60 dkg pacal, 20 dkg füstölt kolbász, 40 dkg savanyú káposzta, 15 dkg vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 2 csípős paprika, 1 citrom, 1 evőkanál pirospaprika, 2 dl vörösbor.

Elkészítés: A pacalt 3-4 cm hosszú, ujjnyi széles szeletekre vágjuk. Sóval, citromlével átgyúrjuk, fél óráig állni hagyjuk, majd bő vízben alaposan kimossuk. A füstölt szalonnát apró kockákra, a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, gyorsan összekeverjük és felöntjük 2 dl vízzel. Ha felforrt, zúzott fokhagymát adunk hozzá és beletesszük az előkészített pacalt. Mintegy másfél-két órai főzés után lesz megfelelően puha, ezért gyakran kevergetve, az elpárolgó lét vízzel pótolva, dédelgessük. Ezt követően adjuk hozzá a savanyú káposztát és a darabokra vágott kolbászt. Vörösborral felöntve az egészet puhára főzzük. Izlés szerint sózzuk, erős paprikával ízesítjük.

Főtt burgonyát adhatunk hozzá.

Gasztro

Pistike 2024 05 ho39
(Visited 321 times, 5 visits today)
Liked it? Take a second to support Pistike viccújság on Patreon!
Become a patron at Patreon!